Готов за всичко, което ви очаква

Премиум автомобилни светлини, грижа и оборудване

Вашето ръководство за подготовка за пътуване

Независимо дали сте млад водач или опитен шофьор, никога не знаете какво ви очаква зад следващия завой. Ето защо трябва да бъдете подготвени за всичко всеки път, когато седнете зад волана.

Това полезно ръководство обхваща нашите най-важни съвети за пътна безопасност, както и селекция от премиум продукти за автомобилно осветление, грижи и оборудване, които са основни допълнения към вашия комплект за оцеляване на пътя.

Готови за ремонти

Най-важното от комплекта за ремонти

Ако автомобилът ви все още е от тези, оборудвани с резервна гума, винаги трябва да носите крик и ключ за джанти със себе си. Въпреки това, особено в случай на второ спукване, е полезно да имате ремонтен комплект за гуми под ръка.

Комплектът TYREseal Kit, който включва бутилка лепило, компресор за гуми и чанта за съхранение, ще ви позволи да продължите да изминете още до 200 км, преди да смените гумата или да оставите за ремонт на професионалист.

Нито един комплект за ремонти на пътя не е пълен без стартерно устройство. BATTERYstart 400 разполага с батерия за зареждане на електронни устройства, както и с ярка LED работна светлина.

Готови за предизвикателствата на нощта

Съвети за безопасно шофиране през нощта

Умората забавя времето ви за реакция. Ако шофирате на дълги разстояния късно през нощта, не забравяйте да правите редовни почивки и да пиете кофеинови напитки.

Отблясъците от вашите фарове могат да попречат на видимостта на другите водачи. Уверете се, че сте включили светлините си, преди да се стъмни, и никога не заслепявайте с дълги светлини водачите от насрещния трафик.

Ако се наложи да спрете през нощта, го направете безопасно с LEDguardian ROAD FLARE Signal V161. Благодарение на своята 360-градусова жълто-оранжева предупредителна светлина, той е видим от голямо разстояние и привлича вниманието на другите участници в движението чрез активно мигане.

Готови за път

Преглед на автомобила преди пътуване

Проверката за изгорели лампи е стандартна част от всяка проверка на автомобила преди пътуване. Въпреки това, с времето лампите започват да избледняват, ето защо е важно да проверите яркостта им преди пътуване и да смените тези, които светят по-слабо.

Ако си подготвите пълен комплект резервни лампи в автомобила, ще си спестите разкарването до магазина. При смяна на лампа винаги сменяйте и другата, за да осигурите равномерно разпределение на светлината, и изберете лампи с по-добри показатели, ако имате възможност.

Независимо дали правите рутинна проверка или ремонт на пътя през нощта, универсалните LEDinspect POCKET 200 и LEDguardian SAVER LIGHT PLUS ви позволяват да виждате безпроблемно труднодостъпните места.

Допълнителни съвети

  • Пътувате с малки деца? Забавлявайте ги с игри за пътуване, за да не ви разсейват от случващото се на пътя.
  • Добавете няколко дози от лекарствата, предписани с рецепта, към вашата аптечка.
  • Защитете себе си и другите пътници в автомобила от мръсен въздух и алергени с преносим пречиствател на въздуха.
  • Асферични афтърмаркет огледала се предлагат за голям брой модели автомобили. Те намаляват слепите зони, като ви помагат да избягвате велосипедисти и пешеходци.

Разгледайте нашия комплект за оцеляване на пътя

1 Моля, спазвайте всички специални изисквания и закони в държави, различни от Германия, по отношение на употребата и боравенето с допълнителната предупредителна светлина в пътния трафик.