Готови за каране, и денем, и нощем

Премиум светлини, грижа и оборудване за мотоциклети

Готови за път – ръководство на мотоциклетиста

Мотоциклетът ви дава свободата да отидете навсякъде и по всяко време – без никой да ви бави. За да се възползвате максимално от тази свобода, трябва да бъдете подготвени за всичко, което ви очаква.

Поради ограниченото пространство за багажи е важно да товарите разумно. Това ръководство за подготовка на пътуване с мотоциклет обхваща нашите най-ценни съвети, полезни елементи и продукти на OSRAM, проектирани специално за приключения на две колела.

Готови за ремонти

Най-важното от аварийния комплект

На мотоциклета нямате резервна гума, ето защо трябва задължително да разполагате с авариен комплект за ремонт на гуми и помпа. Нашият компактен и лек TYREinflate 2000  е идеален за тази цел.

Ако отивате на дълго пътешествие с мотоциклет, поставянето под седалката на малка бутилка с добавка за спиране на течове от радиатора може да ви предпази от закъсване в средата на нищото.

Oсвен гаечни ключове и кабели за подаване на ток, може да вземете и малко резервни части – например запалителни свещи, бушони, смазка за верига, лост за спирачка/съединител и др.

Готови за път

Проверка на превозното средство и безопасност

Качеството на светлината е ключов фактор за безопасността. С оглед на факта, че лампите губят до 30% от яркостта в рамките на целия си жизнен цикъл, не трябва да чакате лампата да изгори, за да я смените. Направете машината си още по-красива с халогенната лампа заместител COOL BLUE INTENSE NEXT GEN или подобрете фаровете си с най-съвременната LED технология на NIGHT BREAKER H4-LED1.

Всеки водач на МПС трябва да носи стандартна аптечка за първа помощ. Но като мотоциклетист има допълнителни елементи, от които ще се нуждаете – като антисептичен крем и пинсети за отстраняване на малки камъчета и трески от рани.

Готови за дива езда

Съвети за каране в екстремни условия

Изключително студеното време може да доведе до проблеми с акумулатора на мотоциклета, особено ако не сте го карали от известно време. Но ако имате BATTERYcharge 904 и ръкавици или термоподложки за ръцете си, няма да имате проблем.

Ако обичате приключенията извън пътя, не забравяйте да вземете портативен сателитен хотспот терминал. Защото не бихте искали да закъсате и да няма как да се обадите за помощ.

Пълната защитна екипировка превръща карането при горещо време в истинско предизвикателство. Останете хидратирани и обмислете покупката на охладителна жилетка и охлаждащ шал.

Допълнителни съвети

  • Moтоциклетите са шумни. Защитете слуха си с тапи за уши, предназначени за мотоциклети.
  • Заснемайте вашите приключения с висока разделителна способност с камера, монтирана на каската.
  • Вместо да купувате скъпа GPS навигационна система, монтирайте стойка за телефон на мотоциклета си.
  • Ако вашият мотоциклет няма USВ порт, можете да закупите зарядно устройство за мобилен телефон, което се свързва директно към кабелите oт вашия акумулатор.

Разгледайте нашите продукти за подготовка за пътуване с мотоциклет

1 Одобрен LED източник на светлина – важи само за съответните държави, в които има одобрение или за които се прилага еквивалентно одобрение и за моделите превозни средства и светлинните функции, които понастоящем са упомнати в списъка за съвместимост. За повече подробности вижте на www.osram.com/nb-led