Готови да пренесете страстта си на пътя

Премиум светлини, грижа и оборудване за класически автомобили

Ръководството за подготовка за пътуване на собственик на класически автомобил

Има нещо специално в това да притежаваш автомобил, водил свой собствен живот. Всеки завой е запазил част от историята, която всеки изминат километър разказва. За да бъдете сигурни, че и вие ще пишете история с автомобила в бъдеще, трябва да бъде подготвени за всичко, което предстои.

Това ръководство за собственици на класически автомобили обхваща нашите най-добри съвети, както и селекция от премиум светлини OSRAM, грижа и оборудване, за да бъдете сигурни, че вашият автомобил се движи безопасно и изглежда страхотно.

Готови за ремонти

Най-важното от комплекта за ремонти

Ако не шофирате често, налягането на гумите ви може да спадне. Но ако носите TYREinflate 4000 в багажника си, това никога няма да бъде проблем.

Като собственик на класически автомобил, трябва да очаквате течове. Винаги взимайте със себе си моторно масло, спирачна течност и трансмисионно масло.

А ако трябва да сменяте работи течности или да правите ремонти на пътя през нощта, ще ви трябват нашите LEDinspect SLIM 500 и LEDinspect WEARABLE NECKLIGHT (лампа за врата).

Готови за защита

Подобрения по отношение на поддръжка и безопасност

При класически автомобили обичаме оригиналните части. Единствено подобрението на светлините е изключение от правилното. Независимо дали предпочитате класическия ретро чар или избирате модерния стил на NIGHT BREAKER LED, „ъпгрейдът“ на вашите светлини никога не е бил толкова изкушаващ.

С до 230% по-висока яркост1, одобрените за обществените пътища2 лампи заместител NIGHT BREAKER LED улесняват безопасното шофиране през нощта – и изглеждат много стилно.

С топла бяла цветна температура от 2700 K LEDriving HL Vintage3 създава стилна ретро визия. Шофьорите могат да се насладят на предимствата на LED технологията без това да навреди на естетиката на олдтаймера.

С времето гумените елементи и уплътненията могат да се „изпекат“ и структурата им да отслабне. Третирането им с продукт за грижа за гумата помага да запазите еластичността и здравината им.

Готови да впечатлявате

Продукти за грижа и аксесоари

Важна причина да обичаме класическите автомобили е начинът, по който те изглеждат. За да поддържате своя ретро модел в идеално състояние, се уверете, че разполагате със следното:

Препарат за почистване на гуми, препарат за пластмаса, препарат за прозорци, препарат за полиране, електрическa машинка за полиране, боя и комплекти за възстановяване на кожа.

В зависимост от модела, висококачествените калъфи за седалки могат да подобрят интериора на вашия автомобил и да защитят оригиналната тапицерия.

Защитете оригиналния си интериор от увреждане поради слънцето, като използвате спрей за почистване с UV защита за седалките и таблото.

Готови за всякакви условия

Съвети за защита от атмосферните условия

Дори и да разполагате с гараж, ще има моменти, когато ще бъдете принудени да паркирате отвън. Ето защо всеки собственик на класически автомобил трябва да има водоустойчив брезент, който да предпазва машината от прах и ръжда.

Когато по радиатора полепнат буболечки и мръсотия, старите автомобили могат лесно да прегреят. За да предотвратите това, мийте радиатора с маркуч под налягане на всеки няколко месеца.

При по-старите автомобили опасността акумулаторът да „падне“ в студа е по-голяма. Режимът за зареждане в студено време на Batterycharge 906 предпазва акумулатора ви при ниски температури.

Допълнителни съвети

  • По-старите автомобили могат се възползват от защитни добавки. Ако за вашия класически автомобил също има такава възможност, например покупката на добавки за гориво може да намали износването.
  • Работи ли радиото на вашия автомобил с касети? Голям брой известни производители предлагат аудиосистеми за класически автомобили, които изглеждат като оригиналните, но разполагат с най-новите дигитални технологии.
  • Напомпайте гумите си с налягане над предписаното, когато няма да карате автомобила дълго време, за да не стават те „квадратни“ (т.е. да губят кръглата си форма). И не забравяйте да намалите отново налягането, преди да подкарате отново автомобила.
  • Навремето автомобилите не разполагаха със система за мъртвата зона в огледалата. За щастие вече има асферични ретрофит огледала за редица модели автомобили. При необходимост малки самозалепващи се широкоъгълни огледала могат да бъдат залепени към съществуващото стъкло на дадено огледало.

Разгледайте нашите продукти за подготовка за пътуване с класически автомобил

1 В сравнение с минималните изисквания на ECE R112. В допълнение - с до 50% по-малко отблясъци.
2 Одобрен LED източник на светлина – важи само за съответните държави, в които има одобрение или за които се прилага еквивалентно одобрение и за моделите превозни средства и светлинните функции, които понастоящем са упомнати в списъка за съвместимост. За повече подробности вижте на www.osram.com/nb-led
3 Тези продукти нямат ECE одобрение и не трябва да се използват по обществени пътища, когато са монтирани отвън. Употребата им поо обществени пътища води до анулиране на лиценза за експлоатация и загуба на застрахователно покритие. Няколко държави забраняват продажбата и употребата на тези продукти. Моля, свържете се с вашия местен дистрибутор за допълнителна информация.