Точно като вашия любим спортен отбор, и светлините на вашия автомобил могат да ви разочароват.

Проверете и сменете

Не позволявайте на "изпечена" лампа да ви разваля удоволствието. Много шофьори ще заменят лампите само след като те са отказали напълно. Но това е грешка. Тъй като светлината се влошава с течение на времето, качеството на светлината става по-лошо. В резултат на това разстоянието, до което можете да виждате през нощта, намалява и светът около вас става по-тъмен.

Какво се случва при стареенето на фаровете?

Винаги проверявайте вашите светлини

В много страни автомобилистите получават възможността да тестват светлините си - например в рамките на т.нар. Lichttest-Wochen в Германия или по време на ежегодния преглед МОТ във Великобритания. Очевидно това са добри възможности, за да се уверите, че вашите светлини се представят перфектно.

Но има някои прости тестове и процедури по поддръжката, които можете да изпълните у дома, за да се уверите, че вашите светлини функционират правилно:

• Вашите фарове стават по-слаби с времето. Затова редовно ги почиствайте и полирайте - най-вече преди да отидете да ги тествате.

• Регулярно проверявайте всяка светлина във вашия автомобил, включително контролните лампи, указателните лампи и интериорните светлини. Вземете с вас друг човек, който да провери вашите светлини отвън, когато са активирани - най-вече стоповете.

• Когато паркирате в близост до стена и включите фаровете, можете да разберете дали те са регулирани правилно.

Проверете продуктовото портфолио за автомобилни светлини OSRAM

C OSRAM разнообразието от характеристики, форми и типове светлинен сноп могат да ви позволят да внесете интензивна светлина и в най-тъмните кътчета на света.

Продуктов каталог Търсачка на лампи

Проверихте ли вашите лампи?

Не забравяйте: