Точно като при обувките, и за светлините е по-добре да сменяте чифт

Винаги сменяйте по двойка

Повечето хора сменят само дефектирала или изгоряла лампа. Но както чорапите и обувките, и фаровете ви винаги е по-добре да бъдат сменяни по двойки. Смяната само на една дефектна лампа може да доведе до небалансиран или неправилен светлинен сноп на фара, който може да причини сериозни опасности за вас и други водачи. Автомобилът ви е проектиран така, че да функционира най-добре, когато и двата фара работят по еднакъв начин. Само тогава ще извлечете максималното от комбинирания светлинен сноп на фаровете.

Необходими са две

Автомобилните специалисти единодушно препоръчват важни авточасти да бъдат сменяни заедно. Спирачките, амортисьорите, перата на чистачките и, разбира се, светлините винаги трябва да се сменят по двойки. В крайна сметка всички те са подложени на едни и същи натоварвания за едно и също време. Също така е важно да се вземе предвид въздействието върху околната среда. Не само, че не е безопасно да шофирате с фарове, работещи неравномерно, но ако едната лампа изгори, другата със сигурност ще я последва скоро - и това означава гориво и време за две пътувания до сервиза за ремонт вместо само за едно.

Смяната само на една дефектирала лампа може да доведе до небалансиран светлинен сноп

• За вас като водач пътят няма да бъде осветен добре.

• За шофьорите в насрещното движение автомобилът ще бъде по-трудно видим. Заради небалансираната светлина могат да ви сбъркат с мотоциклет - а последствията от това биха могли да бъдат сериозни.

Ако една лампа изгори, скоро и с другата ще се случи същото

• И двете лампи са подложени на едни и същи натоварвания, така че и двете ще стареят заедно. Не правете грешката да смените само една лампа, докато другата доближава края на живота си. Нещо повече - ще си спестите още едно пътуване до сервиза или до магазина.

Изберете следващия си чифт от продуктовото портфолио на OSRAM автомобилни светлини

Богатата гама от иновативни продукти на OSRAM е безкомпромисно тествана при най-екстремни условия. И подплатена с гаранция за пълно спокойствие.

Продуктов каталог Търсачка на лампи

Смяна на чифт?

Не забравяйте: