Първата LED лампа на OSRAM заместител за камиони с одобрение за обществените пътища

TRUCKSTAR LED

Идеална за шофьори на камиони, мениджъри на автопаркове и логистични компании

OSRAM представя своята революционна LED лампа за фарове1 на камиони с одобрение за обществените пътища. С TRUCKSTAR H7-LED вече можете да се насладите на мощна LED светлина във всеки ваш работен ден. В съответствие с Германските регулации за одобрение за движение по обществените пътища (StVZO) TRUCKSTAR H7-LED са сертифицирани като хомологирани лампи заместител за халогенни фарове. Одобрени за широка гама фарове и модели, TRUCKSTAR LED ви осигуряват по-добри условия за шофиране благодарение най-съвременна технология за осветление. Отключете върховите светлинни показатели през деня и нощта за изцяло ново усещане при шофиране.

Направете ъпгрейд на вашите халогенни лампи още сега

С най-съвременна LED технология

Убедете се в качествата на новaта TRUCKSTAR H7 LED за автомобили с електрическа система на 24V и одобрение за обществените пътища. Идеална за шофьори на камиони, мениджъри на автопаркове и логистични компании, както и за различен тип приложения в сектора на тежкотоварния транспорт. Тези светодиодни лампи заместител, съвместими с цокъл H7, осигуряват модерна ярка бяла светлина с температура 6000 келвина, осигуряваща с до 230% по-висока яркост2. С консумация на енергия, по-ниска със 75% от тази при стандартните лампи, и специална конструкция, устойчива на вибрации и проектирана за 24V и тежкотоварни машини, тези лампи заместител се характеризират с до 5 пъти по-дълъг живот3. Доверете се на революционните лампи на OSRAM за вашия автомобил със специалната гаранция за всички лампи заместител4 TRUCKSTAR LED.

Списък за съвместимост на TRUCKSTAR LED

Списъкът по-долу към момента е валиден за Исландия, Дания и няколко други държави. Преглед на държавите

Важи само за съответните държави, в които има одобрение или за които се прилага еквивалентно одобрение и за моделите автомобили и светлинните функции, които понастоящем са упоменати в списъка за съвместимост.

Изтеглете списъка за съвместимост за камиони

Ето как става одобрението за употреба по обществените пътища:

Стъпки преди да закупите лампа

Номер на одобрението на фара от вътрешната му страна

Номер на одобрението на фара от вътрешната му страна

1-ва стъпка

Проверете модела автомобила и номера на одобрението на фара

Отидете на списъка за съвместимост и проверете дали вашият модел е в него. Сравнете номера за одобрението на фара от списъка с този на фаровете на вашия автомобил. Номерът започва с „E“ и една или две цифри, оградени в кръгче и след това продължава с последователност от 4 или 5 цифри. Можете също така от списъка със съвместими модели да разберете дали имате нужда от LEDriving ADAPTER и/или две LEDriving CANBUS за монтажа. Внимание: при официалните аксесоари на OSRAM LEDriving ADAPTER и LEDriving SMART CANBUS (в зависимост от изискванията) се допуска само комбинацията с лампи OSRAM TRUCKSTAR LED.

Стъпки след закупуване на лампата

Етикет OSRAM Trust Label върху опаковката

Разпечатайте документите

2-ра стъпка

Oтворете правните документи и ги разпечатайте

Сканирайте QR кода от стикера OSRAM Trust на опаковката на вашата TRUCKSTAR LED или въведете 7-цифрения код в приложението OSRAM Trust. След като направите проверката, ще получите линка за изтегляне на документа за общо типово одобрение. Разпечатайте го и го носете със себе си винаги, след като монтирате LED лампите.

Ние ви даваме сигурност - до 5 години гаранция от OSRAM

Всички LED лампи TRUCKSTAR са с 4 години гаранция от OSRAM, считано от деня на покупката. LED лампите TRUCKSTAR, които са закупени и монтирани в професионален сервиз, ще получат една година допълнително, и така гаранцията от OSRAM става общо 5 години. Научете повече за гаранционните условия при TRUCKSTAR LED

LED директно на мястото на халогенната лампа – ето как става

Моля, проверете тук, за да видите дали LED лампите TRUCKSTAR са одобрени за вашата държава и за вашия модел автомобил и дали LEDriving ADAPTER и/или два LEDriving SMART CANBUS модула също ще ви бъдат необходими за монтажа. Запознайте се с ръководството за употреба преди монтаж:

Изтеглете TRUCKSTAR LED H7 (PDF)

Вашият камион или държавата, в която е регистриран той, не е в списъка?

Постоянно разширяваме нашата гама. Информирайте се за последните новини от нашите канали в социалните медии!

Facebook Instagram YouTube

Имате още въпроси?
Нашата секция ЧЗВ ще ви помогне да откриете отговорите им:

  • Първата LED лампа заместител на OSRAM с одобрение за обществените пътища1 при автомобили на 24V
  • До 230% повече яркост2 и 6000K
  • До 5 пъти по-дълъг живот3

1 Одобрен LED източник на светлина - важи само за съответните държави за които има одобрение или за които се прилага еквивалентно одобрение, и за моделите превозни средства и светлинните функции, които понастоящем са упоменати в списъка за съвместимост. За повече подробности вижте на www.osram.com/nb-led.
2 В сравнение с минималните изисквания на ECE R112, докато отблясъците са под максимално допустимите стойности с до 50%.
3 В сравнение с конвенционалните халогенни лампи.

За да бъдете сигурни, че сте закупили оригинален продукт OSRAM LED, OSRAM предлага на своите клиенти т.нар. Trust Program. Тя позволява разпознаването на фалшификати. Допълнителни подробности можете да откриете тук: програма OSRAM Trust

Конструкцията на TRUCKSTAR LED е уникална подади комбинацията от две функции – „разсейване на топлината“ и „оптимален дизайн на рефлектора“. Оптиката без остри ръбове е постигната с компактен размер на лампата за оптимално напасване при монтаж във фара.

Освен това лампите са устойчиви на вибрации при удари, например при движение по неравни пътни настилки.

Качеството и работните показатели правят всеки продукт на OSRAM оригинален OSRAM. За съжаление, фалшификацията на продуктите е достигнала нива, до които на пръв поглед е трудно да се направи разлика между оригинал и менте.

Ето защо OSRAM е интегрирал в производствения процес функции за сигурност, които ви позволяват в две лесни стъпки да проверите онлайн дали вашите лампи са оригинални.

OSRAM предлага 4 години гаранция за всички лампи TRUCKSTAR LED. Една година гаранция допълнително може да бъде получена, ако лампите TRUCKSTAR LED са закупени и монтирани от професионален сервиз, за повече информация - тук.

Одобрението за законната употреба на TRUCKSTAR LED е много сложен процес, прилаган поотделно за всеки модел автомобил. Ето защо към момента не е възможно да предоставим информaция кога точно дадена лампа ще бъде пусната на пазара – затова молим за вашето разбиране. OSRAM работи непрекъснато върху разширяването на гамата.

Одобрението за законната употреба на TRUCKSTAR LED е много сложен процес, прилаган поотделно за всеки модел автомобил. Ето защо към момента не е възможно да разкрием кога точно дадена лампа ще бъде пусната на пазара – затова молим за вашето разбиране. OSRAM непрекъснато работи върху разширяването на гамата. Тук винаги можете да откриете актуалния списък с държави и модели.

Одобрението в други европейски държави зависи от съответната правна рамка в конкретната държава и до каква степен съответната държава приема одобрението. OSRAM не може да се ангажира с общовалидно изявление по този въпрос. Тук винаги можете да видите актуалния списък с одобрени държави.

Стикерът, който е част от комплекта, трябва да бъде залепен в двигателния отсек или на гърба на фара. Лепенето на стикера не е задължително.

Стикерът трябва да бъде залепен на гърба на фара в двигателния отсек, но одобрението му не се влияе от това. Ако сте загубили стикера, моля, свържете се с отдела за обслужване на клиенти на OSRAM.

За автомобили, декларирани официално като одобрени от OSRAM, пълното разпределение на светлината е проверено съгласно стандарта ECE R112. При модели, които не са декларирани като одобрени от OSRAM, монтажът и употребата на лампите по обществените пътища ще доведе до анулиране на разрешителното за експлоатация и загуба на застрахователно покритие.

Не, законите на държавата, в която е регистрирано превозното средство, важат и в чужбина. Това означава, че превозното средство не може да бъде обект на санкции в държава, в която не е регистрирано. Държавите с ляво движение (напр. Великобритания) са изключение. Там водачът трябва да постави отново халогенни лампи, дори ако превозното средство е регистрирано в държавата, откъдето идва.

OSRAM не очаква, че ще има запитвания от организации за техническа инспекция или от полицията. Ако обаче се стигне до запитвания от такива органи, отделът за обслужване на клиенти на OSRAM ще ви съдейства.

Да, като производител ние препоръчваме фаровете да се регулират в сервиз след монтажа на лампите.

Ако имате въпроси, моля, вижте ръководството за монтаж и нашите видеоуроци. Ако въпреки това имате нужда от помощ, моля, свържете се с отдела за обслужване на клиенти на OSRAM. Може да са необходими допълнителни аксесоари за монтаж.

В зависимост от конкретния модел автомобил, могат да бъдат необходими адаптер, Canbus и капачки за монтаж и употреба на лампите. Моля, обърнете внимание, че само оригинални аксесоари на OSRAM в комбинация с лампите TRUCKSTAR LED са одобрени по закон за употреба по пътищата.

OSRAM предлага на своите клиенти списък с модели по държави с подробен преглед на съответните модели превозни средства, тестваните фарове и аксесоарите за монтаж, необходими за тях.

Вариантите на Canbus покриват различни модели автомобили.

Да, защото иначе няма да получите одобрение за употреба по обществените пътища.

Аксесоарите за монтаж, предлагани от OSRAM, са тествани в комбинация с LED лампи и фарове от официални органи за изпитания и трябва да се използват само за получаване на одобрение за употреба по обществените пътища.

OSRAM е провел и преминал успешно през необходимите тестове за електромагнитна съвместимост съгласно ECE R10.

Не, LEDriving SMART CANBUS, разработен от OSRAM, има и вградена електроника.

Да, в тези случаи лампата трябва да бъде завъртяна, за да функционира по най-добрия възможен начин.

Забележка за потребителя:
Фаровете биха могли да се размразяват по различен начин поради преминаването от халогенни към LED лампи.

1 Одобрен LED източник на светлина - важи само за съответните страни, за които има одобрение или за които се прилага еквивалентно одобрение, и за моделите превозни средства и светлинните функции, които понастоящем са упоменати в списъка за съвместимост. За повече подробности вижте тук.
2 В сравнение с минималните изисквания на ECE R112, докато отблясъците са под максимално допустимите стойности с до 50%
3 В сравнение с конвенционалните халогенни лампи
4 За пълните условия посетете osram.com/am-guarantee