NIGHT BREAKER: Повече сигурност на всяка възраст

Добро зрение

Важно за шофирането, но необичайно за някои шофьори

За много хора шофирането през нощта е изтощително. Може би това се дължи на носенето на очила или на нощна слепота или просто защото човек обикновено има по-лошо зрение през нощта. Когато стареем, еластичността на очните мускули намалява, проблемът с видимостта при здрач се засилва и виждаме още по-трудно при неясна светлина. Вече не можем да отваряме зениците си толкова широко и съответно светлината, която попада върху ретината ни е по-малко.

Нашите фарове сякаш отслабват и избледняват в тъмното. Скоростта на другите превозни средства става все по-трудна за преценка В повечето случай един нов чифт очила сам по себе си не е достатъчен, за да се компенсира - особено ако е налице лошо нощно зрение. Време е за високопроизводителни фарове!

Какво плаши шофьорите в тъмното?

От какво се страхувате, когато шофирате през нощта?1

drivers fear being blinded, wild animals on the streets or pedestrians that they don't see

Често се движим по магистрала на тъмно със скорост от 130 км/ч. При тази скорост разстоянието за аварийно спиране е около 125 метра - на суха пътна настилка. На мокра пътна настилка или при ниски температури спирачният път нараства критично, а хората, които не виждат добре при слаба светлина реагират по-късно. Така че колкото по-скоро дългите ви светлини осветят внезапно възникващо препятствие, толкова по-добре.

Не е чудно тогава, че шофьорите се притесняват да не бъдат заслепени, да не изскочат диви животни на пътя или евентуално да пропуснат да видят пешеходци. Поради тази причина е от съществено значение за водачите да разпознават пътните табели и възможните опасности от далече. Друг положителен страничен ефект от подобрените светлини на превозното средство: Конкретно при по-възрастните шофьори с нощна слепота вече не се чувства умора и вместо това пристигат в своите дестинации, като се чувстват спокойни.

1 В проучването участваха две хиляди водачи на възраст над 18 години

Източник: The German Road Safety Council (DVR), Ipsos, OSRAM

Броя на възрастните шофьори се увеличава

С напредването на възрастта се увеличава риска от намаляване на зрението. Този процес постепенно се прокрадва към нас. Насрещните светлини ни заслепяват все повече и повече, освен това, времето за адаптация на очите ни при различни зони на осветление е по-дълго, например при навлизане в тунел. Когато става въпрос за такива признаци е добре да се консултирате с офталмолог. Можете също така да подобрите светлините на автомобила.

Източник: The German Road Safety Council (DVR), Ipsos, OSRAM

proportion of older drivers is increasing

По-добра видимост за възрастни шофьори и за тези, които носят очила

Превключете на NIGHT BREAKER сега

Независимо дали избирате халогенни или ксенонови светлини, винаги можете да разчитате на огромните предимства на лампите NIGHT BREAKER. Консултирайте се с вашия сервизен център или специализиран дилър за подходящите лампи за вашия автомобил. Те ще се радват да ви помогнат. Лампите NIGHT BREAKER се предлагат и по две в опаковка Duobox.

Много автосервизи и клубове организират "седмици за тестване на автомобилни лампи" в началото на тъмните зимни месеци.

В рамките на тези организирани събития често можете да се възползвате от безплатна проверка на светлините - само кратка спирка за повече безопасност и удоволствие от шофирането през нощта. Можете да замените халогенните лампи по-време на проверката или да го направите сами по-късно. Повече информация за това ще намерите в инструкциите за експлоатация на автомобила.

Смяната на ксеноновите лампи от двете страни на автомобила трябва винаги да се извършва от квалифициран специалист.

Насладете се на пътя в нова светлина и се възползвайте от повишената безопасност благодарение на най-новата фамилия продукти NIGHT BREAKER!

повече информация