Първите LED лампи заместител на OSRAM, одобрени за обществената пътна мрежа – налични за H1, H4, H7 и W5W

Халогенни лампи или NIGHT BREAKER LED?

Отговорът е ясен!

NIGHT BREAKER LED

дава светлина на живота

Блестяща революция в технологиите и дизайна: първата LED лампа на OSRAM за къси и дълги светлини, одобрена за използване по обществените пътищата е лидер в иновациите. В съответствие с Германските регулации за одобрение за движение по пътищата (StVZO) фамилията NIGHT BREAKER LED е одобрена като законни лампи заместители за монтаж в халогенни фарове. OSRAM, Номер 1 в автомобилното осветление, разработи NIGHT BREAKER LED от нулата и го изпита в сътрудничество с TÜV-Süd. Одобрени от Германския федерален орган за автомобилен транспорт (Kraftfahrt-Bundesamt) за широка гама от фарове и типове превозни средства, с NIGHT BREAKER LED, вие също можете да изпитате превъзходното представяне на най-съвременната технология за осветление във вашия автомобил. За чисто ново изживяване при шофиране денем и нощем.

Лесен преход от халогенна към LED лампа

LED-технология за всеки

Възползвайте се от по-добра визия и видимост, и в същото време от намалено заслепяване за всички останали участници в движението. Тази мощна LED лампа със студена цветна температура, подобна на дневната светлина, носи до 230% повече яркост2 на пътя. И също така отвежда дизайна на вашия автомобил на следващото ниво! В сравнение с обикновените халогенни лампи, NIGHT BREAKER LED повишава качеството със своята устойчивост на вибрации и факта, че издържа до 5 пъти по-дълго, което гарантира, че получавате повече удоволствие от шофирането с нея. Качеството, което очаквате от OSRAM. Надградете халогенните си фарове законно, лесно и рентабилно до най-съвременна LED технология сега!

Първите OSRAM LED заместващи лампи законни за употреба по обществените пътища

NIGHT BREAKER LED

Виждайте по-далеч. Реагирайте по-рано.

По-дълъг живот. По-малко време в сервиза.

Солидни гаранции, на които можете да разчитате.

Списък за съвместимост за NIGHT BREAKER -LED

Прилага се само за държави, в които има одобрение или за които се прилага еквивалентно одобрение, както и за моделите превозни средства и светлинните функции, изброени понастоящем в списък за съвместимост.

Изтеглете списъка за съвместимост за автомобили, кемпери и специални автомобили

Изтеглете списъка за съвместимост за мотоциклети

 • Product reference - Номер за поръчка
 • Manufacturer - Производител
 • Model (Variant/Type) - Модел (Вариант/Тип)
 • Year of manufacture - Година на производство
 • Headlight approval number - Номер на типовото одобрение на фаровете
 • Low beam - Къси светлини
 • High beam - Дълги светлини
 • Position light - Габаритна светлина
 • Lamp type - Тип лампа
 • Canbus - Канбус
 • Adapter/CAP - Адаптер/Капачка
 • Installation Difficulty - Ниво на трудност при монтажа
 • Easy/Medium/Demanding - Лесно/Средно/Предизвикателно

Легенда за ниво на трудност:

 • Лесно: Монтажа може лесно да се извърши от всеки.
 • Среден: Монтажа може лесно да се извърши от всеки с известни технически познания.
 • Предизвикателно: Монтажът отнема повече време и умения. При някои обстоятелства може да е необходимо да се направят незначителни технически модификации на автомобила. Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с обслужването на клиенти на OSRAM.

Ето как протича процесът по хомологация:

Стъпки преди да закупите лампа

Типово одобрението на фара

Типово одобрението от вътрешната страна на фара

Отидете в списъка за съвместимост и вижте дали вашият автомобил е в списъка. Сравнете номера на типовото одобрение на фаровете в списъка с този на фаровете на вашия автомобил. Започва с буква "E" и една или две цифри в кръг и след това продължава с 4 или 5 цифри. Също така може да разберете от списъка с превозни средства дали имате нужда от LEDriving адаптер и/или два LEDriving CANBUS при монтажа. Внимание: Допуска се само комбинацията от OSRAM NIGHT BREAKER LED лампи с официалните одобрени аксесоари на OSRAM - LEDriving ADAPTER и LEDriving SMART CANBUS (където е необходимо).

Стъпки след закупуване на лампата

OSRAM Trust етикет върху опаковката

Разпечатайте документите

2-ра стъпка

Изберете и разпечатайте документи

H4-LED/H7-LED
Сканирайте QR кода на стикера OSRAM Trust на вашата опаковка NIGHT BREAKER LED или въведете 7-цифрения код в приложението OSRAM Trust app. След като завършите проверката, ще получите линк за изтегляне с Общия Документ за Одобрение на Типа. Разпечатайте го и го съхранявайте в автомобила, след като LED лампите са монтирани.

W5W-LED
Изтеглете документа за Общо Типово Одобрение по-долу. Разпечатайте го и го съхранявайте в автомобила, след като LED лампите бъдат монтирани на превозното средство.

Изтегляне на документ за одобрение на W5W-LED
Видео клип: Всички стъпки към законната LED светлина

Ние Ви осигуряваме до 5 години гаранция директно от OSRAM

Всички NIGHT BREAKER LED лампи имат право на 4 години OSRAM гаранция, считано от деня на покупката. NIGHT BREAKER LED лампите, които са закупени и монтирани в професионален сервиз, ще получат една година допълнително, добавяйки до 5 години OSRAM гаранция. Научете повече за гаранционния процес NIGHT BREAKER LED

Сбогом, халогенна лампа, здравей, LED – как става?

Моля, проверете тук , за да видите дали лампите NIGHT BREAKER LED са одобрени за вашата държава и превозно средство, и дали за монтажа ще са необходими LEDriving ADAPTER и / или два LEDriving SMART CANBUS. Запознайте се с ръководството за потребителя преди монтажа:

Изтеглете H1-LED (PDF)
Изтеглете H4-LED (PDF)
Изтеглете H7-LED (PDF)

Можете лесно да монтирате лампите сами в повечето автомобили, стига да имате малко опит. Нашите видеоклипове ще ви покажат как да извършите монтажа стъпка по стъпка..

Видео за монтаж - NIGHT BREAKER H7-LED на VW Polo
Видео за монтаж - NIGHT BREAKER H7-LED на BMW Серия 2
Видео за монтаж - NIGHT BREAKER H7-LED на VW Golf 7

Вашият локален сервиз ще ви предложи цялостен пакет за професионален монтаж на лампите – за да не се налага да се грижите и за това.

 • Първата легална LED лампа за смяна на OSRAM1
 • До 220% повече яркост2
 • До 5 пъти по-дълъг живот3

1 Одобрен LED светлинен източник - важи само за съответните държави, в които има одобрение или за които се прилага еквивалентно одобрение, и за моделите превозни средства и светлинните функции, които понастоящем са упоменати в списъка за съвместимост. За повече подробности вижте www.osram.com/nb-led.
2 Спрямо минималните изисквания на ECE R112, докато отблясъците са под максимално допустимите стойности с до 40% (H1-LED) или с до 50% (H4-LED/H7-LED).
3 В сравнение с традиционни халогенни лампи.

За да сте сигурни, че сте закупили оригинален OSRAM LED продукт, OSRAM предлага на своите клиенти така наречената Trust Program или Програмата за доверие на OSRAM. Тя дава възможност за идентифициране на фалшификати. Повече подробности можете да намерите тук Програмата за доверие на OSRAM

Дизайнът на OSRAM NIGHT BREAKER LED се характеризира със своята уникалност в комбинацията от две функции - "разсейване на топлината" и "оптимален рефлекторен дизайн". Оптиката се допълва от компактен размер на лампата за оптимална точност на монтиране във фара.

В допълнение лампите са устойчиви на вибрации при удари, например поради неравни пътни настилки.

Качеството и производителността правят всеки продукт на OSRAM оригинален OSRAM. За съжаление, продуктовото пиратство е достигнало точка, в която е трудно визуално да се направи разграничение между оригинал и фалшификат.

Затова ние от OSRAM сме интегрирали функции за сигурност в производствения процес, които Ви позволяват да удостоверите вашите лампи онлайн онлайн в две прости стъпки.

OSRAM предлага 4-годишна гаранция за всички NIGHT BREAKER LED лампи. Една допълнителна година гаранция може да бъде осигурена, ако лампите NIGHT BREAKER LED са закупени и инсталирани от професионален сервиз.

Одобрението на NIGHT BREAKER LED е много сложен процес за всеки модел автомобил. Ето защо, в момента не е възможно изявление за конкретна времева оценка, надяваме се на вашето разбиране. OSRAM непрекъснато работи за по-нататъшно развитие.

Само за определени модели автомобили ли е одобрен NIGHT BREAKER LED ? Ако е така, за кои.

Одобрението на NIGHT BREAKER LED е много сложен процес за всеки модел автомобил. Ето защо, в момента не е възможно изявление за конкретна времева оценка, надяваме се на вашето разбиране. OSRAM непрекъснато работи за по-нататъшно развитие. Винаги можете да намерите актуален списък с държави и превозни средства . тук.

Одобрението в други Европейски държави зависи от съответната юридическа рамка на страната и до каква степен те приемат одобрението. OSRAM не може да направи никакво общовалидно изявление в това отношение.

Стикерът, предоставен в опаковката, трябва да бъде поставен в отделението на двигателя или на гърба на фара. Поставянето на стикера не е задължително.

Стикерът трябва да се залепи в отделението на двигателя, одобрението не се влияе от това. В случай, че сте загубили стикера, моля, свържете се с отдела за обслужване на клиенти на OSRAM..

За превозни средства, обявени за официално одобрени от OSRAM, пълното разпределение на светлината е проверено съгласно ECE R112. За превозни средства, които не са декларирани като одобрени от OSRAM, инсталирането и използването в движението по пътищата може да доведе до анулиране на разрешителното за експлоатация и загуба на застрахователно покритие.

Не, законите на държавата, в която е регистрирано превозното средство, се прилагат и в чужбина. Това означава, че срещу превозно средство не може да се възрази в държава, в която то не е регистрирано. Страните с ляво движение (например Великобритания) са изключение. Тук водачът трябва да се върне към халогенни лампи, дори ако превозното средство е регистрирано в родната страна.

OSRAM не предполага, че ще има запитвания от организации за тестване или от полицията. Ако случаят е такъв, обслужването на клиенти на OSRAM предлага съдействие.

Да, ние като производител препоръчваме фаровете да се регулират в сервиз, след като лампите се монтират.

В случай на въпроси, моля, вижте ръководството за монтаж и нашите видео уроци. Може да са необходими допълнителни "монтажни аксесоари".

Адаптер, Canbus и Капачки за фар са необходими за монтаж и използване на лампите в различни автомобили. Моля, обърнете внимание: Само употребата на оригинални OSRAM аксесоари заедно с лампите NIGHT BREAKER LED са одобрени за законна употреба на улицата.

OSRAM предлага на своите клиенти списък на превозните средства по държави с подробен преглед на съответните модели автомобили, тестваните фарове и необходимите за тях аксесоари за монтаж.

Вариантите на Canbus обхващат различни типове превозни средства.

Монтажа с адаптер изисква допълнителна стъпка при инсталиране. Обяснението можете да намерите в инструкциите за експлоатация.

Да, защото в противен случай одобрение на пътя няма да е валидно.

Монтажните аксесоари, предлагани от OSRAM, са тествани в комбинация с LED лампи и фарове от официалните органи за изпитване, и трябва да се използват изключително за получаване на одобрение за пътя.

Аксесоарите за монтаж, предлагани от OSRAM, са тествани в комбинация с LED лампи и предни фарове от официални органи за тестване и трябва да се използват изключително за получаване на одобрение на пътя.

Одобрението е гарантирано само при употреба на блока за управление.

OSRAM е извършил и преминал необходимите тестове за електромагнитна съвместимост съгласно ECE R10.

Не, LEDriving SMART CANBUS, разработен от OSRAM, също има вградена електроника.

Моля, разгледайте инструкциите за инсталиране. Важно е да го прикрепите към метална повърхност поради генерираната топлина.

Поведението при размразяване може да се промени поради преминаването от халоген към LED.

LED лампите предлагат повече яркост, по-дълъг живот и по-висока цветна температура от халогенните лампи. Светлината на новия NIGHT BREAKER LED е до 220% по-ярка от минималните законови изисквания за халогенни лампи и сравнима по цвят с дневната светлина. Така лампата създава силни контрасти и широка гама. Това подобрява видимостта на водача и видимостта на автомобила в пътния трафик..

Благодарение на LED технологията той свети до пет пъти по-дълго от сравним халогенен вариант, съответно трябва да се сменя по-рядко и също така консумира по-малко енергия.

Блокът за управление предотвратява съобщенията за грешки на бордовия компютър, които могат да възникнат поради по-ниска мощност на LED лампите

Да, няма неизправност и резервните LED лампи OSRAM отговарят на всички съответни стандарти.

За превозните средства, които са официално одобрени от OSRAM, пълното разпределение на светлината е проверено в съответствие с ECE R112. Това включва липса на заслепяване към насрещния трафик.

Бележка за употреба:
Поведението на размразяване и размразяването на фара може да се промени поради преминаването от халогенни лампи към LED лампи.

1 Одобрен LED светлинен източник - важи само за съответните държави, в които има одобрение или за които се прилага еквивалентно одобрение, и за моделите превозни средства и светлинните функции, които понастоящем са упоменати в списъка за съвместимост. За повече подробности вижте тук..
2 Спрямо минималните изисквания на ECE R112, докато отблясъците са под максимално допустимите стойности с до 40% (H1-LED) или с до 50% (H4-LED/H7-LED).
3 В сравнение с традиционни халогенни лампи.
4 Посетете osram.com/am-guarantee за точни гаранционни условия
5 Когато е указана употреба на аксесоари - LEDriving ADAPTER, LEDriving SMART CANBUS и LEDriving CAP, одобрението покрива само комбинацията от лампи OSRAM NIGHT BREAKER LED и официални аксесоари OSRAM.
6 В зависимост от конфигурацията на автомобила е необходим монтаж на резистор за натоварване Canbus в случай на съобщение за грешка.
7 "Моторни превозни средства със специално предназначение като кемпери и други класове/типове каросерии", които са получили поетапно разрешение и чиито фарове са одобрени със съответния номер на одобрение на фаровете, също са одобрени. Одобрението се прилага за кемпери на производителите Adria, Bürstner, Pössl, Carthargo, Dethleffs, Hymer, Knaus, LMC, Carado, Laika, Eura Mobil, Frankia и много други модели, които отговарят на критериите.
8 Инсталирайте капака на фаровете според ръководството на производителя
9 До края на производството